Youtube'da Nasıl Kanalımı Büyütürüm?

Merhabalar, bu yazımda, bir Youtube kanalı sıfırdan nasıl büyütülür, teknikleri ve kolay yolları nelerdir, bunlardan bahsedeceğim. Youtube ile ilgilenen biriyseniz, mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Günümüzde her ne kadar Tiktok vesaire yükselişte olsa da, Youtube, halen video içerik üretiminde ve yaygınlığında dünya birincisidir. Her dakika, Youtube'a 72 saatlik video yüklenmekte, 6 milyon beğeni, 400 bin yorum atılmakta ve 89 milyon video izlenmektedir. O yüzden fenomen olmak isteyen her içerik üretici Youtube kanalı açmak zorundadır.

Youtube, özellikle 2012-18 arasında binlerce kişiyi fenomen haline getirmiştir. Türkiye'deki en ünlü Youtube fenomenleri; Enes Batur, Orkun Işıtmak, Danla Bilic, Ruhi Çenet gibi kişilerdir. Bunlar, milyonlarca takipçiye ve milyarlarca izlenmeye ulaşarak, Türkiye ve hatta dünya genelinde fenomen haline gelmişlerdir.

Diyelim ki bir Youtube kanalı açtınız, siz de fenomen olmak istiyorsunuz. Öncelikle, kanalınız neyle ilgili ona karar vermelisiniz. Oyun, müzik, filmler, genel kültür, belgesel, tarih, teknoloji, inceleme gibi binlerce alan bulunuyor. Herhangi bir kategori tavsiyesi vermeyeceğim çünkü hangi alanda kaliteli iş yaparsanız, o alanda popüler olursunuz. Yani ne iş yaparsanız yapın, kaliteli yaptığınız sürece bilinirsiniz.

Diyelim ki bunlardan birini seçtiniz ve işe koyuldunuz. İlk yapmanız gereken, o alandaki popüler kanalları incelemek olmalıdır. Mesela, oyun kategorisinde bir kanal açtıysanız ilk bakmanız gereken tabiki Enes Batur'dur. Bu şahsın kanalına, tasarımına, video konularına, ses ve efektlerine, kullandığı dile bakarak, bir çıkarım yapmalısınız. Olabildiğince çok videosunu izlemeli, yorumları okumalı, onu örnek almalısınız. Bire bir aynı olun demiyorum, ama iyi yaptığı şeyleri örnek alabilirsiniz.

Kanalınızın ismi de çok önemlidir. Fazla yabancı terim içermeyen, genellikle komik ifadeler yada direkt kendi adınızı koyabilirsiniz. Kapak ve profil resminizi de titizlikle seçerek hakkında kısmını güzelce doldurunuz.

Kullandığınız ekipman kaliteli olmalıdır. Mikrofon, kamera, ekran kayıt programı, bilgisayarınızdan bahsediyorum. Kullandığınız montaj programına da hakim olmanız da fayda var. Eğer kendiniz yapamıyorsanız bir başkasına montajlatabilirsiniz.

Şimdilik Youtube konusunda diyeceklerimiz bunlar, ancak Youtube serimize devam edeceğiz, takipte kalın.

Takipçi Budur